Jämföra sig med andra…

13 Mar

Vem har inte jämfört sig med någon annan, vem har inte gott runt med en klump i magen för att man känner att man inte räcker till? Jag har gjort det alldeles för många gånger, om och om igen!

Ett tillfälle minns jag särskilt mycket, det har blivit min lilla påminnare för att inte göra om det igen.

Jag läste slöjd, hantverk och formgivning, jag jämförde mig med en kvinna i min klass och det tog mig över ett år innan det verkligheten gick upp för mig. Jag var knappt 20 år fyllda och personen jag jämförde mig med var dubbelt så gammal som mig. Hon hade fler hantverksutbildningar i bakfickan och jag hade endast en sketen gymnasieutbildning. Under den här perioden var det många klumpar i magen och mycket självkritik. Ingenting jag gjorde tyckte jag dög! En dag kom verkligheten ikapp mig och jag insåg vad jag gjorde mot mig själv, modet och självförtroendet kom till mig. Jag dög faktiskt jag var ju bara hälften så gammal som denna fantastiska kvinna, som har peppat mig och motiverat mig.

Tyvärr gör jag om samma misstag igen och jämför mig med andra. Jag har suttit och avundas alla bloggare som tar fantastiska bilder och gör mega snygga redigeringar i photoshop. Jag har precis upptäckt fotograferingen och photoshop, inte så konstigt att jag inte är så bra på det, men det kommer väl det med. Ytterligare ett ljus gick upp för mig en dag jag dammsög i lägenheten och flyttade på vår golvlampa. Klart som sjutton att jag är bra, bara för att jag inte kan ta super bra foton eller göra tok snygga redigeringar i photoshop så är jag en hejjare att arbeta i trä!

Trots att jag lämnat denna karriär så kommer det alltid finnas där!

Annonser

4 svar to “Jämföra sig med andra…”

 1. Dotti 13 mars, 2011 den 10:01 #

  Emeli,
  det var bra skrivet! jag hittar mig själv med i det du säger. Det gör vi nog alla, att jämföra oss med andra, ofta är det inte bra, men ibland kan det var bra för att kanske få lite motivation eller inspiration!
  Just när jag pluggar till tentor ska man ta det lungt, det finns alltid andra som pluggar HUR MYCKET SOM HELST, och man själv känner sig inte duktig, fast man är det! 😀
  kram på dig vännen!

 2. Martin 13 mars, 2011 den 10:30 #

  Kära exgranninna,
  Har du funderat på hur många det förmodligen finns där ute som faktiskt jämfört/r sig med dig då?

  • emligheter 13 mars, 2011 den 06:24 #

   Den tanken har faktiskt aldrig slagit med, något nytt att tänka på helt enkelt!

 3. Bettan 13 mars, 2011 den 11:24 #

  Klart du är bra dessa lampor var ju höjd punkten när du ställde ut dem på biblioteket. OCh bilden du tagit är också snygg med skärpan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: