Rom (dag 3)

16 Jan

Vi hade planerat in en hel del sista dagen och som vi sa de andra dagarna skulle vi gå upp tidigt. Precis som de tidigare dagarna kom vi inte upp så tidigt! Med strålande sol traskade vi iväg mot Forum Romanum, vi gick förbi Victor Emmanuel monumentet igen för att få en storslagen vy över Fori Imperiali och Forum Romanum. Vi gick runt bland ruinerna på Forum Romanum och drog sedan vidare till Colosseum.Eftersom vi redan hade biljett till Colosseum behövde vi inte ställa oss i den långa kön.

Vi gick och åt en välsmakande skaldjursrisotto på restaurangen Cannatova och lagom till vårt nästa mål San Clemente öppnade hade vi ätit färdigt. Den bästa sevärdheten på hela resan! En liten och fin kyrka som gömmer mycket historia. 1857 fann fader Mullooly av en slump under kyrkan en begravd kyrka. En stor utgrävning tog fart och senare fann man även ett gammalt tempel/bönehus under den nyss funna kyrkan.

Ovan jord igen tog vi metro till Piazza Barberini där vi besökte Kapuchinerkryptan, det mest markabra jag någonsin sett. Med ben från 4000 döda munkar har man dekorerat kryptans olika rum från golv till tak. Kvällen avslutades vi med en god middag på Traverna Pretoriana, restaurangen vi åt vår lunch på under fredagen. Mycket mätta somnade vi gott!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: