Rom (dag 2)

13 Jan

Vi var lite segstartade denna morgon och kom inte iväg från hotellet fören framåt tiotiden. Vi tog metro till Vatikanstaten, billigt var det också, bara 1€. Så fort vi kom upp från metro så blev vi påhoppade av försäljare av guidade turer, vilket irritationsmoment! De körde med knep som att vi aldrig skulle hinna se sixstinskakapellet för att det stängde tidigt och att det skulle ta 1½ timme att köa. Det tog oss ungefär 30 minuter att ta oss genom kön, glada för att det inte tog så lång tid valde vi självklart fel väg mot sixtinskakapellet, en omväg! Vi fick trängas med massor av människor och väl framme vid kapellet möttes vi av  ännu mer trängsel. Vilket maffigt kapell, hela taket var täckt av målningar som såg ut att vara målade i 3D, maffigt!

Eftersom vi i princip bara rusat förbi allting annat bestämde vi oss för att gå ett varv till efter lunch. Till lunchen fick vi tag på smaklös och kall pizza, men vi fick ny energi och tog oss runt ett varv till. Efter museerna satte vi kurs mot Peterskyrkan, stort var det. Tyvärr var halva kyrkan avstäng eftersom det skulle hållas någon mässa.

Innan vi kom tillbaka till hotellet hade klockan hunnit bli mycket och både hungriga och tröttna fick vi besviket leta efter en restaurang. Vi hade tänkt äta på restaurangen som vi åt lunch på under ankomstdagen men de hade stängt. Lite längre ner på gatan fann vi en liten och mysig restaurang som serverade god pizza med utsökt vin och dessert på pizzatallrikar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: