Pepparkakscupcake

20 Dec

Provade att göra muffins med smak av pepparkaka och med en cream cheese frosting. Resultatet blev riktigt bra och det fick bra betyg av både Johan och Janne.

Mums!

♥ Recept muffins, ca 15 st

50 gram margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda

Utförande

Sätt ugnen på 225 grader, smält fett och häll i mjölken så att den blir varm.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölken och fettet och pepparkakskryddan. Rör till sist ner mjölet blandat med  bakpulver. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda i 10 minuter. Låt dem svalna!

Recept cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Ev. några droppar karamellfärg

♥ Utförande

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten.
Färga glasyren med karamellfärg, eller behåll den vit. Bred eller spritsa glasyren på cupcakesen.

Tips: Jag använder en ugnsform för muffins, då växer de så fint på höjden istället för att bli platta och tråkiga 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: